دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در صحن شورای شهر تهران؛

زاکانی: بالغ بر ۹۰ درصد مدیران از داخل شهرداری انتخاب شده‌اند

زاکانی: بالغ بر ۹۰ درصد مدیران از داخل شهرداری انتخاب شده‌اند
شهردار تهران در یکصد و هفتاد و دومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: بالغ بر ۹۰ درصد مدیران از داخل شهرداری انتخاب شده‌اند.
کد خبر : 864482

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علیرضا زاکانی شهردار تهران با حضور در صحن شورای اسلامی شهر تهران به سؤالات اعضای شورا پیرامون انتصابات در شهرداری و جابجایی سامانه حمل و نقل معلولان و جانبازان، در صحن شورا پاسخ داد.

زاکانی در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه ۲۳ ماه است که در شهرداری در خدمت مردم هستیم، گفت: افتخار داریم که در این مدت اتفاقاتی که رقم خورده در جهت صیانت از قانون بوده و خواسته شورا و شهرداری تهران بوده است.
 
از هر پنج هزار رزومه ۸۲۰ نفر در ارزیابی قرار گرفتند
 
وی با بیان اینکه پیرامون موضوع انتصابات تذکراتی داده شده و ما پاسخ دادیم، یادآور شد: نکته اول این است که ما در بدو حضور، یکی از کارویژه‌های بزرگی که انجام دادیم انتخاب عناصری با بهره گیری از خرد جمعی و ایجاد زمینه بهره‌مندی از کانون ارزیابی توسط اساتید مجرب برای دادن دو شناسنامه به هر فردی بود تا بتواند شایستگی‌های آن فرد را احراز کرد.
 
زاکانی ضمن بیان اینکه در ماه‌های اول از هر پنج هزار رزومه ۸۲۰ نفر در ارزیابی قرار گرفتند و ۱۱۰ نفر از طریق کانون ارزیابی مورد ارزیابی قرار گرفتند، افزود: بنده کمترین اثر را در دخالت در انتصابات داشتم و این مکانیزم‌ها بودند که افراد را بالا می‌آوردند و ارزیابی‌ها برای اولین بار توسط اساتید صورت گرفت.
 
از ۹۹۸ نفر مدیر ۹۰۲ نفر را از داخل شهرداری انتخاب کرده‌ایم
 
وی با بیان اینکه این رویه به عنوان الگو مورد تمجید بود، به موضوع دوم یعنی تعامل با شورا اشاره کرد و متذکر شد: امروز در ۲۳ ماهگی کار و تلاش خود از ۹۹۸ نفر مدیر ۹۰۲ نفر را از داخل شهرداری انتخاب کرده‌ایم. یعنی ۹۰.۴ درصد مدیران داخلی هستند و این افتخار بزرگی است که شاید در گذشته کمتر دیده شده است.

زاکانی با تأکید بر اینکه تمام تلاش ما این بود که هرجا دوستان سوال و ابهامی داشتند پاسخ دهیم و این را هم افتخاری برای خود می دانیم، گفت: مورد سوال کامل نیست. سه دوره اساسنامه داریم که یک دوره در انتهای دهه ۸۰ است که رأی شورا برای آن گرفته شده و مورد دوم اساسنامه های سال ۹۳ است که مورد عنایت آقای امانی است و سومین دوره نیز به سال ۱۴۰۰ و شورای قبلی برمی گردد و هریک ویژگی هایی را برای مدیران ذکر کرده اند.
 
۱۰۰ درصد قانونی عمل کردیم
 
شهردار تهران ضمن بیان اینکه با عنایت به اختلالی که در حوزه مالی برای اساسنامه‌های سال ۱۴۰۰ ایجاد کرده بود، اعلام کردیم که مخل اقدامات شرکت‌ها و سازمان‌های ماست و درخواست توقف دادیم و شورا این توقف را قبول کرد، گفت: تحت عنوان اجازه به شهرداری به ما اجازه دادند که به اساسنامه‌های قبل برگردیم.
 
وی افزود: اساسنامه‌های ماقبل دو نوع بودند که یکی به سال ۹۳ و دیگری به انتهای دهه ۸۰ باز می گشت. متوجه شدیم که هیچ یک از اساسنامه‌های سال ۹۳ اصالت نداشت و غیرقانونی بود. علت آن هم نامه رئیس شورا در ۱۵ آبان سال ۹۴ بود که گفته بود غیرقانونی است لذا تمام موارد از دستور کار خارج شد.
 
شهردار تهران با اعلام اینکه در ۱۵ شهریورماه سال ۹۴ نامه زده شده که شهرداری تهران موظف است اساسنامه هریک از سازمان‌ها را منطبق با اساسنامه نمونه به صورت جداگانه به شورا ارائه دهد و پس از تصویب وزارت کشور ملاک عمل قرار دهد، گفت: مشخص شد که چرا اساسنامه سال ۹۳ را عملیاتی نکردیم چون غیرقانونی است؛ اگر به اواخر دهه ۸۰ برگردیم ۱۰۰ درصد قانونی عمل کردیم و عین قانون عمل شده است.
  
سوال آقای امانی مبتنی بر واکاوی صورت گرفته، نیاز به تجدید نظر دارد
 
زاکانی با بیان اینکه قوانین بالادستی بر این مقرره‌ها چیرگی دارد، تأکید کرد: در شورای انقلاب و در هیات دولت قانون شهرداری‌ها تصویب شده و در ماده ۲۰ آیین نامه نوشته شده اگر برای تصدی پست سازمانی در شهرداری مستخدم واجد شرایط نباشد در این صورت شهرداری می‌تواند از کارمندان سایر نهادها استفاده کند، لذا اگر اساسنامه سال ۸۹ نیز نبود این ماده از قانون به شهردار این قابلیت و انتخاب را می داد که از دیگران استفاده کند. ما هم این موضوع را مکرر به عزیزان عرض کردیم. لذا سوال آقای امانی مبتنی بر واکاوی صورت گرفته، نیاز به تجدید نظر دارد.
 
شهردار تهران گفت: ما ۱۰۰ درصد قانونی عمل کردیم و قانون این موضوعی نیست که ایشان می گویند چون اصلا قانونی نبوده و شاهد بزرگ جلسه نیز آقای چمران است که می تواند در مورد موضوع سال ۱۳۹۳ اظهار نظر کند. امیدوارم این بیان کمک به روشن کردن کار و مسیر صورت گرفته باشد.

امروز به پنج هزار نفر خدمات رسانی می‌کنیم/ دو هزار و ۵۰۰ فضای جدید در حال راه‌اندازی است
 
وی اظهار کرد: عملکرد تمام این سازمان‌ها که مدیران آنها را منصوب کردیم قابل ارزیابی کردن با پیش از زمان انتصاب است. زمانی است که ناظر بر کیفیت صحبت می‌کنیم و در این زمینه کاملا مشخص است که چه اتفاقاتی افتاده است. وقتی وارد دوره ششم مدیریت شهری شدیم یادمان هست که مدام مقابل شورا و شهرداری تجمع شکل می‌گرفت و وضعیت آتش‌نشانان چگونه بود، اما امروز قابلیت‌هایی برای خدمات‌رسانی شکل گرفته است.

زاکانی گفت: مگر یادمان رفته که ۶۹ مجموعه ورزشی تعطیل بود، اما امروز ۶۲ مجموعه به خدمت بازگشته است. از سویی دیگر ۶۰۰ هزار نفر در رویداد قهرمان شهر شرکت کردند. مگر فراموش کردیم که قبل از دوره ششم، یک نوع نگاه خاصی دنبال می‌شد و معتاد متجاهر در سطح شهر رها شده بود و ما محل اعتراض بودیم و وقتی می‌گفتیم نمی‌شود فرزندان خود را در کوچه و پس کوچه های شهر رها کرد، می گفتند باید این افراد را با این سبک زندگی رها کرد. ما امروز به پنج هزار نفر خدمات رسانی می‌کنیم و دو هزار و ۵۰۰ فضای جدید نیز در حال راه اندازی است.
 
وی با بیان اینکه گهگاهی آماری در این بخش در شهر جابجا می شود، تصریح کرد: این ربطی به شهرداری ندارد و به شرایط سایر دستگاه ها برمی‌گردد؛ امیدواریم با مصوبه هیات دولت بتوانیم خدمتگزار باشیم. راجع به تک تک سازمان‌ها می توان صحبت کرد و موارد را گفت. لازم می‌بینم از اعضای شورا که انتخاب آنها در مدار خدمت بوده، تقدیر کنم.
 
تعداد کاربران در مقایسه با آمار جانبازان و معلولان نشان داد سامانه در مسیر درست نیست
 
زاکانی در پاسخ به پرسش سید جعفر تشکری هاشمی در رابطه با جابجایی سامانه معلولان و جانبازان گفت: آقای تشکری هاشمی هفت سوال را مطرح کرد که سوال اول منتفی است چون ما جدا کردن سامانه را انجام ندادیم.

وی افزود: سوال دوم و سوم نیز منتفی است. ما زمینی واگذار نکردیم و شرکت واحد بهره بردار است. چهارمین سوال نیز منتفی است. بهره برداری در این زمینه صورت می‌گرفته و حالا مجموعه‌ای دیگر بهره بردار می‌شود. پیش از جابجایی سامانه، تعیین مکان انجام شده بود و  سوال مبنی بر عدم پیش بینی فضا، منتفی است.

زاکانی با بیان اینکه ما مجمع اتوبوسرانی برگزار کردیم، گفت: بنده جابجایی را برای فروردین ماه در مجمع مصوب کردم و انتظار دقت دارم.
 
وی با بیان اینکه بنده باید درک کوچکی از موضوع جانبازی داشته باشم، گفت: مهم این است که در حقیقت دقت کنیم که ناظر بر چه موضوعی صحبت می کنیم.

شهردار پایتخت با تأکید بر اینکه مناسب سازی مورد اهتمام ویژه ماست و اعداد و ارقام این حوزه قابل بیان است، یادآور شد: ما بودجه خود را در این زمینه افزایش دادیم و افزایش قابل توجه بودجه ورزش معلولان را در دستور کار قرار دادیم.
 
شهردار تهران با بیان اینکه اهتمام داشتیم که خدمات بهتری در سامانه به معلولان ارائه دهیم، گفت: چهار هزار و ۳۵۰ نفر از این سامانه استفاده می کنند، در حالی که بیش از ۱۰ هزار جانباز بالای ۵۰ درصد در سطح شهر داریم و بخشی از این افراد نمی توانستند از خدمات استفاده کنند؛ لذا سامانه در مسیر درست خود نبود.

وی با بیان اینکه معلولان تنها در منطقه ۲ و ۵ ساکن نیستند، ابراز داشت: لذا سیاست ما پیش بینی نقاط مختلف در سطح شهر برای خدمات رسانی به معلولان که مورد پیشنهاد آقای چمران بود، است.
 
رشد ۱۷۵ درصدی بودجه در حوزه معلولان و جانبازان
 
زاکانی با بیان اینکه سامانه معلولان و جانبازان ۸۲ ون، ۲۰ اتوبوس و هشت مینی بوس داشت، اظهار کرد: سال گذشته ۲۰ ون ویژه را برای سامانه اضافه کردیم و علاوه بر این ۲۰ اتوبوس ملکی نیز به ناوگان اضافه شد. پس حتما اهتمام ما برای توجه به معلولین نسبت به قبل بیشتر بوده است. ما ۱۷۵ درصد در بودجه این حوزه رشد داشتیم و در بهره‌مندی از مجموعه سامانه معلولان، اهتمام فوق العاده ای به کار گرفتیم.

وی با بیان اینکه ملکی وجود نداشته و ما انتقال بودجه را نیز انجام ندادیم، گفت: ما نقطه جایگزین و هفت سامانه را پیش بینی کردیم؛ سامانه هنگام، نازی آباد، جنت آباد، تقی آباد، شهید عزیزی و استادیوم برای این افراد در نظر گرفته شده است.
 
قانونی عمل کردیم
 
وی تأکید کرد: ما در این زمینه هم قانونی و هم خیرخواهانه عمل کردیم و در مسیر ارائه خدمت، اقدامی ویژه و اثرگذار داشتیم؛ همه موارد باید محک بخورد و بر اساس الگوی مورد تأکید امام جامعه ما باشد که ایشان در ۱۴ خرداد ماه بر ایمان و امید تأکید داشتند. تقاضای ما این است که پیش از اینکه در تریبون مواردی را مطرح کنند به ما بگویند چراکه موجب سوء استفاده کسانی می شود که با امید و ایمان مردم کاری ندارند.
 
شهردار تهران با تأکید بر اینکه اگر ما این مسیر را برویم تک تک کلمات ما با عینک رنگی آنها تفسیر می‌شود، گفت: شما با دلسوزی موارد را بیان کردید و بند بر اساس مر قانون و خیر و صلاح معلولان عمل کردیم.

وی بابیان اینکه در مدت کوتاهی سامانه قطع شد و ما فوراً به سامانه چهاررقمی سازمان اتوبوسرانی منتقل کردیم؛ تاکید کرد: چهار هزار و ۳۵۰ نفر ثبت نامی در سامانه داریم و تنها ۴۰۰ نفر از این سامانه استفاده می کردند.
 
زاکانی با بیان اینکه همه امکانات ما در اختیار جانبازان و معلولان است، تأکید کرد: برای ما تکلیف قطعی و یقینی است که به افراد ناتوان، معلول، جانباز و سالمند خدمت ویژه ارائه دهیم. امیدواریم بتوانیم مسیر خاص خود را با افتخار دنبال کنیم.

مناسب سازی ۷۴ درصدی معابر و بوستان‌ها
 
وی با بیان اینکه مناسب سازی معابر و بوستان ها ۷۴ درصد و ساختمان های شهرداری ۸۲ درصد رشد داشته است، تصریح کرد: عده ای از جانبازان و معلولان مقابل شورا حضور یافتند که همکاران ما در شهرداری و شورا به آنها توضیح دادند. اعتقاد ما این است که دوره ششم مدیریت شهری اهتمام ویژه در خدمت رسانی به قشر معلولان و جانبازان دارد.
 
زاکانی در ادامه با تأکید بر اینکه ما از لحاظ نیروی انسانی ۱۰۷ نفر و ۶۳ راننده اتوبوس در این بخش داریم، گفت: خدمات توزیع شده و ون ها و اتوبوس های ما مستقر شدند؛ مرکزیت و مغزافزار این بخش در نقطه اصلی خود قرار دارد.
 
سامانه معلولان عملاً ون محور است بحث این بود که از ظرفیت سازمان تاکسیرانی نیز استفاده کنیم

شهردار تهران گفت: علت جابجایی مدیریت به سازمان تاکسیرانی که انجام نشد، این بود که قرار بر این شده بود که سازمان تاکسیرانی تأمین ۳۰ هزار ون را بر عهده بگیرد. چون سامانه معلولان عملاً ون محور است بحث این بود که از ظرفیت سازمان تاکسیرانی نیز استفاده کنیم که منوط به تصمیم شوراست. اتفاقی پیرامون جابجایی مدیریت به سازمان تاکسیرانی نیفتاده است. از قبل فضاهای جدید معلوم شده بود و ون ها در هفت نقطه و اتوبوس و مینی بوس ها در یک نقطه مستقر شده اند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب